Old Schiedam, de jenever met het echtheidszegel
In de Branderij van het Jenevermuseum wordt volgens eeuwenoude traditie het verfijnde moutdistillaat gestookt, dat ten grondslag lag aan de wereldfaam van Schiedamse jenever. Bij de bereiding van deze traditionele jenever wordt eersteklas gerstemout en rogge gebruikt dat, net zoals in vroeger tijden, wordt gemalen in één van de hoge brandersmolens van Schiedam.
DRIE MAAL DISTILLEREN Door een drievoudige distillatie in de authentieke distilleerketels van Branderij De Gekroonde Brandersketel ontstaat onze unieke moutwijn met een verfijnd aroma van granen. RIJPEN OP VAT Na een rijpingsperiode van tenminste drie jaar op eikenhouten vaten is de gelagerde moutwijn klaar om met zuiver water op drinksterkte te worden gebracht. Vervolgens wordt aan de moutwijn een esprit van topkwaliteit jeneverbessen toegevoegd. GEREED VOOR CONSUMPTIE Na filtratie is de Old Schiedam moutwijnjenever gereed om in zgn. kelderflessen te worden afgevuld. Deze vierkante, taps toelopende fles is van oudsher kenmerkend voor jenever uit Schiedam. KENMERKEN OLD SCHIEDAM Old Schiedam Originele Mout & Rogge Genever kenmerkt zich door zijn zachte, pure en complexe karakter. Aanbevolen bij (gerookte) vis en oude kaas! Door de karakteristieke smaak en geur is Old Schiedam ook zeer geschikt voor gebruik in de keuken. MEER WETEN OVER OLD SCHIEDAM? Download dan direct het boekje over Old Schiedam jenever in het Engels/Nederlands (PDF). Of het boekje over Old Schiedam jenever in Frans/Duits (PDF). Het 'echte' boekje ontvangt u bij aankoop van een fles Old Schiedam. En bij een bezoek aan Jenevermuseum en Branderij! |